Gips deze week

Geen GIPS project.

De docu-alert van deze week!
Docu-alerts worden samengesteld en 1 x per week verspreid door Jaap Penninga en Johan Klaassen. In de Docu-alerts bijzondere aandacht voor de VG-sector in brede zin.
Lees het docu-alert van deze week.

Emmy den Heijer is ambassadeur voor het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.Informatie over de Wmo, Jeugdhulp en Werk& Inkomen gemeente Gorinchem vindt u in de Toegangswijzer van de gemeente Gorinchem.

Nuttige informatie:
Op de website van ZorgKeus.nl vindt u info over de zorg en het zorgverzekeringsstelsel, zoals nieuws en wijzigingen in de AWBZ, Wmo, het basispakket, de zorgtoeslag en het eigen risico.
www.zorgkeus.nl/zorgverzekering

Eerste mijlpaal in aanleg nieuwe reizigerstunnel Gorinchem

07 december 2018

Gedeputeerde Floor Vermeulen van Provincie Zuid-Holland, wethouder Joost van der Geest van de gemeente Gorinchem en regiodirecteur Helga Cuijpers van ProRail hebben vrijdag 19 oktober de eerste mijlpaal gevierd voor het beter toegankelijk maken van MLL-station Gorinchem. Perron 1 is inmiddels op hoogte gelegd, met het oog op de gelijkvloerse instap. De starthandeling bestond uit het plaatsen van de laatste perrontegel op perron 1.

Station Gorinchem krijgt volgend jaar een nieuwe tunnel met lift. Verder komt er aan de Haarwijk-zijde ook een nieuw perron. Dit nieuwe perron wordt bereikbaar gemaakt via een hellingbaan en een trap. Bij het ontwerp van de nieuwe tunnel hebben we rekening gehouden met de wensen van de omwonenden en de gemeente. Zo wordt de toegang tot de historische binnenstad van Gorinchem aantrekkelijker en krijgt de geheel nieuwe tunnel herkenbare ingangen.

Planning
De oude tunnel blijft tijdens de bouw in gebruik en wordt verwijderd als de nieuwe tunnel klaar is. De bouw is in september 2018 begonnen en neemt ruim een jaar in beslag.

Samenwerking
ProRail voert het project uit in samenwerking met de Gemeente Gorinchem, MerwedeLingelijn Beheer BV, de Provincie Zuid-Holland en het Gehandicaptenplatform. Opdrachtgever is het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

(bron: Nieuws over de MerwedeLingelijn - december 2018)