De docu-alert van deze week!

Docu-alerts worden samengesteld en 1 x per week verspreid door Jaap Penninga en Johan Klaassen. In de Docu-alerts bijzondere aandacht voor de VG-sector in brede zin.
Lees het docu-alert van deze week.

Emmy den Heijer is ambassadeur voor het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.Informatie over de Wmo, Jeugdhulp en Werk& Inkomen gemeente Gorinchem vindt u in de Toegangswijzer van de gemeente Gorinchem.

Nuttige informatie:
Op de website van ZorgKeus.nl vindt u info over de zorg en het zorgverzekeringsstelsel, zoals nieuws en wijzigingen in de AWBZ, Wmo, het basispakket, de zorgtoeslag en het eigen risico.
www.zorgkeus.nl/zorgverzekering

Coronamaatregelen in het openbaar vervoer

06 juli 2020

Coronamaatregelen in openbaar vervoer

De vervoerders rijden per 1 juni zoveel mogelijk weer een volledige dienstregeling. Er blijft maatwerk mogelijk. De treinen, bussen en trams zien er wel anders uit.

Mondkapjes en andere beschermingsmiddelen voor reizigers en OV-personeel

  • Als de bussen en treinen straks weer voller zijn is anderhalve meter afstand niet langer altijd haalbaar. Op stations, perrons en bij haltes blijft anderhalve meter afstand de norm. In trein, bus, tram en metro is dat niet realistisch. Daarom zijn reizigers en OV-personeel vanaf 1 juni verplicht een (niet-medisch) mondkapje te dragen. Er staat een boete van € 95,00 op het niet nakomen hiervan. Die mag zelfgemaakt worden. OV-personeel krijgt extra beschermingsmiddelen en kan worden getest bij klachten.
  • Reizigers kunnen geen los kaartje kopen, reis daarom met de ov-chipkaart.

Check de actuele maatregelen van Qbuzz op haar eigen website:

  • Drechtsteden Molenlanden Gorinchem: Qbuzz

(bron: Gedeputeerde verkeer en vervoer, Provincie Zuid-Holland)