De docu-alert van deze week!

Docu-alerts worden samengesteld en 1 x per week verspreid door Jaap Penninga en Johan Klaassen. In de Docu-alerts bijzondere aandacht voor de VG-sector in brede zin.
Lees het docu-alert van deze week.

Emmy den Heijer is ambassadeur voor het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.Informatie over de Wmo, Jeugdhulp en Werk& Inkomen gemeente Gorinchem vindt u in de Toegangswijzer van de gemeente Gorinchem.

Nuttige informatie:
Op de website van ZorgKeus.nl vindt u info over de zorg en het zorgverzekeringsstelsel, zoals nieuws en wijzigingen in de AWBZ, Wmo, het basispakket, de zorgtoeslag en het eigen risico.
www.zorgkeus.nl/zorgverzekering

Nieuwsbrief Vrijwilligers

06 januari 2022

Hieronder staat de Vrijwilligers Nieuwsbrief met allerlei interessant nieuws en data voor infomiddagen en workshops.

Een kleine greep uit de nieuwsbrief: De gemeente Gorinchem heeft voor alle vrijwilligers en mantelzorgers binnen de gemeente een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer. Maar waar ben je dan voor verzekerd en wanneer is die verzekering op jou van toepassing? Op woensdag 16 februari hoor je alle ‘ins en outs’ via MS Teams.

Of wat vind je van een workshop over het schrijven van een persbericht? Op 2 avonden geven twee ervaren journalisten handige tips. Aanmelden hiervoor kan t/m 15 februari.

En waar ben jij als Vrijwilligersteam Trots op? Trots is het thema van de Nationale Vrijwilligersprijzen 2022, waar je met je team vrijwilligers maar liefst € 15.000,- mee kunt winnen! Hoe? Door een korte vlog in te zenden. Meedoen kan vanaf 1 januari tot 1 maart 2022. Ga naar www.vrijwilligersprijzen.nlvoor meer informatie, de spelregels enz.

Dit en nog veel meer is te lezen in de nieuwsbrief.