De docu-alert van deze week!

Docu-alerts worden samengesteld en 1 x per week verspreid door Jaap Penninga en Johan Klaassen. In de Docu-alerts bijzondere aandacht voor de VG-sector in brede zin.
Lees het docu-alert van deze week.

Emmy den Heijer is ambassadeur voor het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.Informatie over de Wmo, Jeugdhulp en Werk& Inkomen gemeente Gorinchem vindt u in de Toegangswijzer van de gemeente Gorinchem.

Nuttige informatie:
Op de website van ZorgKeus.nl vindt u info over de zorg en het zorgverzekeringsstelsel, zoals nieuws en wijzigingen in de AWBZ, Wmo, het basispakket, de zorgtoeslag en het eigen risico.
www.zorgkeus.nl/zorgverzekering

NOOZO nieuwsbrief, december 2022

08 december 2022

Niets Over Ons Zonder Ons (NOOZO) geeft regelmatig nieuwsbrieven uit met nuttige, interessante en ook leuke informatie. Zo staat in de nieuwsbrief van december een artikel over ‘Disability December’.

'Disability December' kun je volgen en meevieren op social media. Nieuwsgierig hiernaar? Ga naar NOOZO Disability December.

Ook vind je hier losse verhalen over Frances Aruna, die zich afspelen in 2050. Het zijn losse verhalen waarin de Rotterdamse rechercheur Frances Aruna met een spannende zaak aan de slag gaat. In ieder verhaal heeft Frances een andere beperking. Eentje waaraan iedereen gewend is, omdat ze ‘m al heel lang heeft. Bovendien leeft ze in een wereld die is ingericht volgens het sociaal model van handicap, waarin iedereen met een beperking gelijkwaardig leeft en werkt.

Is Frances Aruna nog een onbekende voor je? Lees hier meer over haar en de 2050-verhalen