De docu-alert van deze week!

Docu-alerts worden samengesteld en 1 x per week verspreid door Jaap Penninga en Remmelt Kruizinga. In de Docu-alerts bijzondere aandacht voor de VG-sector in brede zin.
Herhaalde oproep
Wij zijn op zoek naar een mederedacteur.
Meer daarover leest u in de bijlage.
Wij kijken uit naar de reacties.

Lees het docu-alert van deze week.

Emmy den Heijer is ambassadeur voor het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.

Informatie over de Wmo, Jeugdhulp en Werk& Inkomen gemeente Gorinchem vindt u in de Toegangswijzer van de gemeente Gorinchem.

Nuttige informatie:
Op de website van ZorgKeus.nl vindt u info over de zorg en het zorgverzekeringsstelsel, zoals nieuws en wijzigingen in de AWBZ, Wmo, het basispakket, de zorgtoeslag en het eigen risico.
www.zorgkeus.nl/zorgverzekering

3 uur gratis parkeren bij het Gasthuis en Beatrixziekenhuis!

30 augustus 2022

Bij het Gasthuis en het Beatrixziekenhuis kunt u 3 uur gratis parkeren! Dit geldt alleen als u een gehandicaptenkaart hebt, die ook geregistreerd is bij het Rivas. Hoe u dat kunt doen, staat hieronder vermeld.

PARKEERREGELS RIVAS

Bij het Beatrixziekenhuis in Gorinchem kunt u parkeren in de parkeergarage. Bij de Lingepolikliniek in Leerdam is er gratis parkeergelegenheid.

IEMAND AFZETTEN OF OPHALEN BIJ HET GASTHUIS EN BEATRIXZIEKENHUIS?
U kunt uw naaste afzetten of ophalen voor de hoofdingang van Het Gasthuis en het Beatrixziekenhuis. Hiervoor heeft u 15 minuten de tijd, daarna betaalt u een parkeertarief. Bestuurders met een gehandicaptenparkeerkaart mogen hun auto parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen. Hiervoor moeten zij hun kenteken en parkeerkaartnummer registeren. Lees hieronder meer informatie.

REGISTREREN GEHANDICAPTENPARKEERKAART

Bestuurders met een gehandicaptenparkeerkaart kunnen hun parkeerkaart registeren via deze website. Bekijk hier de instructie om uw parkeerkaart te registeren. Alleen wanneer uw parkeerkaart geregistreerd is, kunt u 3 uur gratis parkeren voor de hoofdingang van het Gasthuis en het Beatrixziekenhuis. Wanneer u door de slagboom rijdt, wordt uw registratie automatisch met 6 maanden verlengd. Parkeert u langer dan 3 uur dan geldt onderstaand tarief.

TARIEVEN
Bestuurders zonder een gehandicaptenparkeerkaart en taxibestuurders
Het terrein direct voor de ingang is alleen bestemd om een patiënt of bezoeker op te halen of af te zetten. Het terrein is dus niet bestemd om te parkeren.

Staat uw auto langer dan 15 minuten op het terrein binnen de slagbomen? Dan berekenen we een parkeertarief dat u bij uitrijden betaalt met uw pinpas. De kosten zijn € 0,40 per 5 minuten.

BESTUURDERS MET EEN GEHANDICAPTENPARKEERKAART
De eerste 3 uur is gratis. Daarna € 0,50 per 15 minuten. (Dit is hetzelfde tarief als in de parkeergarage).

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lees hieronder praktische informatie over parkeren en afzetten van uw naaste voor de hoofdingang van Het Gasthuis en het Beatrixziekenhuis

  • Bij inrijden van de slagbomen wordt uw kenteken vastgelegd
  • Eventuele kosten kunnen direct bij het uitrijden bij de slagboom betaald worden met de pinpas. U gebruikt de parkeerautomaat alleen voor de parkeergarage
  • De slagbomen zijn 24 uur per dag geopend
  • Parkeren na de slagbomen mag kan alleen als u beschikt over een gehandicaptenparkeerkaart
  • Elke gehandicaptenparkeerplaats is bestemd voor 1 auto
  • U kunt uw auto 24 uur per dag parkeren in de parkeergarage van het Beatrixziekenhuis.

Wilt u meer informatie over de parkeerregels bij het Gasthuis en het Beatrixziekenhuis? Uitgebreide informatie hierover leest u in de pdf.