De docu-alert van deze week!

Docu-alerts worden samengesteld en 1 x per week verspreid door Jaap Penninga en Remmelt Kruizinga. In de Docu-alerts bijzondere aandacht voor de VG-sector in brede zin.
Herhaalde oproep
Wij zijn op zoek naar een mederedacteur.
Meer daarover leest u in de bijlage.
Wij kijken uit naar de reacties.

Lees het docu-alert van deze week.

Emmy den Heijer is ambassadeur voor het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.

Informatie over de Wmo, Jeugdhulp en Werk& Inkomen gemeente Gorinchem vindt u in de Toegangswijzer van de gemeente Gorinchem.

Nuttige informatie:
Op de website van ZorgKeus.nl vindt u info over de zorg en het zorgverzekeringsstelsel, zoals nieuws en wijzigingen in de AWBZ, Wmo, het basispakket, de zorgtoeslag en het eigen risico.
www.zorgkeus.nl/zorgverzekering

Wat doet het GIPS

Het GIPS team geeft wekelijks voorlichting gedurende een dagdeel aan groep 7 of 8 van een Gorinchemse basisschool en bijzonder onderwijs.

De voorlichting bestaat uit 2 gedeelten: een doe gedeelte ( van ongeveer 1,5 uur):
Hierin kunnen de leerlingen spelenderwijs ervaren hoe het is om met een handicap te leven. Zo ervaren ze het rijden in een rolstoel, ze gaan dammen zonder hun handen te gebruiken en ervaren hoe het voelt om als blinde je weg te vinden met behulp van een taststok.

Een kringgesprek gedeelte (van ongeveer 1 uur) :
Hierin vertellen de GIPS leden hoe zij het leven met een beperking ervaren. Hieruit ontstaat dan altijd een levendig kringgesprek .
Tenslotte komt er vaak nog een speciaal thema aan bod.