De docu-alert van deze week!

Docu-alerts worden samengesteld en 1 x per week verspreid door Jaap Penninga en Remmelt Kruizinga. In de Docu-alerts bijzondere aandacht voor de VG-sector in brede zin.
Herhaalde oproep
Wij zijn op zoek naar een mederedacteur.
Meer daarover leest u in de bijlage.
Wij kijken uit naar de reacties.

Lees het docu-alert van deze week.

Emmy den Heijer is ambassadeur voor het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.

Informatie over de Wmo, Jeugdhulp en Werk& Inkomen gemeente Gorinchem vindt u in de Toegangswijzer van de gemeente Gorinchem.

Nuttige informatie:
Op de website van ZorgKeus.nl vindt u info over de zorg en het zorgverzekeringsstelsel, zoals nieuws en wijzigingen in de AWBZ, Wmo, het basispakket, de zorgtoeslag en het eigen risico.
www.zorgkeus.nl/zorgverzekering

Molenhopper

Molenhopper is de naam van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoerssysteem, CVV) in een groot gedeelte van de provincie Zuid-Holland. Het valt onder openbaar vervoer (OV) dat reizigers van deur tot deur vervoert. Dit vervoerssysteem is er voor iedereen met een beperking!

De Molenhopper versterkt het reguliere OV in uw regio. Het tarief voor het vervoer met de Molenhopper is laag en de kwaliteit van het vervoer is goed. Zo krijgt u bijvoorbeeld desgewenst hulp bij het in- en uitstappen.

Het vervoersysteem is eenvoudig te gebruiken. Er wordt gewerkt met een relatief korte aanmeldtijd (tenminste 1 uur voor vertrek) en met sterhaltes waarvandaan doorgereisd kan worden met ander openbaar vervoer.

De provincie en gemeenten zijn verantwoordelijk voor de Molenhopper als openbaar vervoerssysteem:

  • de provincie Zuid-Holland voor het vervoer van de openbaar vervoerreizigers;
  • de deelnemende gemeenten voor het vervoer van Wmo-gerechtigden (CVV-pashouders)

Deze gemeenten financieren hiermee het vervoer van hun Wmo-cliënten nadat een intake gesprek heeft plaatsgevonden.

Voor de uitvoeringsorganisatie hebben de provincie en de gemeenten een stichting opgericht ter begeleiding van reizigers en de vervoerder (Regionaal Overleg Dordrecht Alblasserwaard Gorinchem RODAG).
Voor meer informatie, ga naar de website van Molenhopper.