De docu-alert van deze week!

Docu-alerts worden samengesteld en 1 x per week verspreid door Jaap Penninga en Remmelt Kruizinga. In de Docu-alerts bijzondere aandacht voor de VG-sector in brede zin.
Herhaalde oproep
Wij zijn op zoek naar een mederedacteur.
Meer daarover leest u in de bijlage.
Wij kijken uit naar de reacties.

Lees het docu-alert van deze week.

Emmy den Heijer is ambassadeur voor het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.

Informatie over de Wmo, Jeugdhulp en Werk& Inkomen gemeente Gorinchem vindt u in de Toegangswijzer van de gemeente Gorinchem.

Nuttige informatie:
Op de website van ZorgKeus.nl vindt u info over de zorg en het zorgverzekeringsstelsel, zoals nieuws en wijzigingen in de AWBZ, Wmo, het basispakket, de zorgtoeslag en het eigen risico.
www.zorgkeus.nl/zorgverzekering

Openbaar vervoer per bus of per trein

Het openbaar vervoer in onze regio ligt hoofdzakelijk in handen van Qbuzz
Het openbaar busvervoer is jammer genoeg nog steeds niet 100% toegankelijk voor rolstoel gebonden passagiers. Men zegt er mee bezig te zijn om dit te verbeteren. Wij houden u hiervan op de hoogte.

Het openbaar treinvervoer

Tot voor kort was de Merwede-Lingelijn, de treinverbinding tussen Dordrecht en Geldermalsen, een positief staaltje van toegankelijkheid. Rolstoel gebonden passagiers konden zonder vooraf te hoeven bellen, gewoon met de trein reizen!! Nu dient u zich echter 2 uur van te voren te melden bij Qbuzz voor de inzet van een steward.

Aanvragen bij Qbuzz klantenservice: 0900 - 0109