De docu-alert van deze week!

Docu-alerts worden samengesteld en 1 x per week verspreid door Jaap Penninga en Remmelt Kruizinga. In de Docu-alerts bijzondere aandacht voor de VG-sector in brede zin.
Herhaalde oproep
Wij zijn op zoek naar een mederedacteur.
Meer daarover leest u in de bijlage.
Wij kijken uit naar de reacties.

Lees het docu-alert van deze week.

Emmy den Heijer is ambassadeur voor het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.

Informatie over de Wmo, Jeugdhulp en Werk& Inkomen gemeente Gorinchem vindt u in de Toegangswijzer van de gemeente Gorinchem.

Nuttige informatie:
Op de website van ZorgKeus.nl vindt u info over de zorg en het zorgverzekeringsstelsel, zoals nieuws en wijzigingen in de AWBZ, Wmo, het basispakket, de zorgtoeslag en het eigen risico.
www.zorgkeus.nl/zorgverzekering

Nuttige adressen

Nuttige adressen

Contact met Stichting Gorinchems Platform voor Gehandicaptenbeleid (SGPG):
Stuur een bericht via ons contactformulier

Sturen per post:
mevrouw Emmy den Heijer, voorzitter dagelijks bestuur
de heer Egbert Boer, algemeen adjunct en penningmeester
Stichting Gorinchems Platform voor Gehandicaptenbeleid
Postbus 591
4200 AN GORINCHEM

JE THUIS VOELEN IN GORINCHEM

Iedereen moet zich thuis kunnen voelen in Gorinchem. Dat betekent dat u prettig moet kunnen wonen, werken en leven in deze gemeente. Ook als u daarbij wat hulp nodig heeft.

Bij het Wmo-loket van de gemeente Gorinchem kunt u op afspraak terecht met vragen en advies over wonen, welzijn, zorg en hulp bij de opvoeding. U bent altijd welkom en wij willen u graag goed helpen. Daarom werken wij alleen op afspraak (0183) 659 535.

Goed om te weten

Het Wmo-loket zit in de hal van het stadhuis van Gorinchem en is geopend

  • van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur
  • op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur
  • In de Suleyman Celebi moskee (Hoefslag) heeft onze seniorenconsulent spreekuur, op elke 1e vrijdag van de maand, na het vrijdagmiddaggebed. U kunt gewoon langskomen, een afspraak is niet nodig.

Vertrouwenspersoon

Heeft u een gesprek met de gemeente gehad maar was dit niet helemaal wat u had verwacht? U kunt dan terecht bij een Wmo vertrouwenspersoon voor meer informatie en hulp.

Contact

Wilt u de informatie over het Wmo-loket nog eens rustig nalezen? Ga dan naar de website van de gemeente Gorinchem.

Nuttige websites

Feeling Happy biedt verschillende activiteiten aan voor jongeren en (jong)volwassenen. Zo is er de mogelijkheid voor logeren en een zinvolle dagbesteding. Ook bieden zij activiteiten op zaterdag en zondag en in de (school)vakanties.
Nieuwsgierig naar de vele mogelijkheden bij Happy Move? Neem dan een kijkje op de pagina’s van www.feelinghappy.nl

Humanitas biedt verschillende activiteiten aan die door vrijwilligers worden gedaan en door iedereen aangevraagd kunnen worden. Humanitas heeft o.a. : Steun bij rouw en verlies, Maatjes jongeren, Wel thuis kind veilig thuis, Thuisadministratie, Chatproject, Home-start.

Humanitas Gorinchem e.o., Schepenenstraat 8, 4204 BL Gorinchem, telefoonnummer: 06 35118661, E-mail:gorinchem@humanitas.nl

Seniorengids Gorinchem, Wegwijzer voor senioren in Gorinchem.
Deze internetwegwijzer is een grote informatiebron voor iedere 55 + er. Het geeft vele antwoorden op vragen die bij u leven, niet alleen op het gebied van de Wmo maar veel meer nog op het gebied van leven, werken en recreëren. Een meer dan welkome bron van informatie. www.seniorengids-gorinchem.nl.

Zelf hulp organiseren en aanbieden

De Mall Gorinchem is een lokale jongerenwerkorganisatie, die al 22 jaar actief is in de stad. De organisatie is vanuit geloof, hoop en liefde actief aanwezig in de Gorinchemse samenleving, zodat jongeren gezien, gekend en erkend worden en daardoor in de gelegenheid komen zich optimaal te ontwikkelen. The Mall Gorinchem verlangt ernaar dat jongeren in Gorinchem gezien, gekend en erkend worden door hun omgeving, jongerenwerkers en netwerkpartners.

'We zoeken jongeren op, bieden hen hoop en helpen hen groeien vanuit professionele ondersteuning. We blijven in hen geloven, ook als zij dit zelf niet meer doen. Zo maken wij samen het verschil in de levens van (soms kwetsbare) jongeren.'
https://mallgorinchem.nl/

WeHelpen is bedoeld voor iedereen met een hulpvraag, bijvoorbeeld mantelzorgers, vrijwilligers of ouderen en voor iedereen die hulp aan anderen wil aanbieden. Het gaat meestal om kleine klusjes zoals boodschappen doen, de hond uitlaten, vervoer naar het ziekenhuis of grasmaaien. Mensen kunnen op deze manier onderling zelf hulp organiseren.

Verschillende organisaties uit Gorinchem hebben bij de gemeente aangegeven zich ook in te willen zetten voor WeHelpen, onder andere VGZ, RIVAS, Poort 6, Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden, Humanitas, Stichting Behoud De Bogerd, MEE, Syndion, Bibliotheek, ASVZ en Philadelphia in Gorinchem.

Op verschillende plaatsen zijn er informatiepunten geopend: in de bibliotheek op de Groenmarkt in Gorinchem daarnaast zijn ook informatiepunten in Buurthuis De Bogerd, Rozenobel en het Natuurcentrum.

www.WeHelpen.nl
gorinchem@wehelpen.nl
T (0183) 65 95 35

april 2024