De docu-alert van deze week!

Docu-alerts worden samengesteld en 1 x per week verspreid door Jaap Penninga en Remmelt Kruizinga. In de Docu-alerts bijzondere aandacht voor de VG-sector in brede zin. Lees het docu-alert van deze week.

Emmy den Heijer is ambassadeur voor het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.

Informatie over de Wmo, Jeugdhulp en Werk& Inkomen gemeente Gorinchem vindt u in de Toegangswijzer van de gemeente Gorinchem.

Nuttige informatie:
Op de website van ZorgKeus.nl vindt u info over de zorg en het zorgverzekeringsstelsel, zoals nieuws en wijzigingen in de AWBZ, Wmo, het basispakket, de zorgtoeslag en het eigen risico.
www.zorgkeus.nl/zorgverzekering

Sport

Tafeltennis

Tafeltennis
Tafeltennis voor mensen met een beperking is reeds jaren volledig geïntegreerd in het valide Tafeltennis. Ook in Gorinchem zijn er diverse mensen met een beperking reeds enthousiaste tafeltennissersbij TCC Gorinchem. Ook het bereiken van Topsport is bij tafeltennis , bij aanwezig talent hiervoor uiteraard, Het behoort tot een van paralympische sport takken . voor meer contact zie de link bij het tabblad LINKS

Rolstoel Hockey

Rolstoelhockey

In Gorinchem is de mogelijkheid een aangepaste sport te beoefenen, namelijk Rolstoelhockey hand / elektrisch voortbewogen. De Rapid Rollers hebben een grote streekfunctie wat betreft het rolstoelhockey. Rolstoelhockeyers komen uit Sleeuwijk tot Dordrecht en van Alblasserdam tot Hellouw/Waardenburg, Beesd. Voor wie is deze sport bedoeld: voor sporters mindervalide / invalide. Men hoeft niet rolstoel afhankelijk te zijn. De Rapid Rollers is een onderdeel van de Gorinchemse Hockey Club Rapid. Een gezellige groep enthousiaste sporters die wekelijks trainen.Op dit moment hebben de Rapid Rollers twee teams, een jeugd team zij spelen in de 5e klasse en een senioren team, zij spelen in de landelijke 1e klasse. Helaas is er nog geen E hockey team in Gorinchem. Mochten er Electrisch rolstoelrijders zijn in Gorinchem of wijde omgeving die graag willen gaan hockyen meld het dan op de link van Rapid Rollers Elke dinsdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur wordt er getraind in de Sporthal "De Hoefslag". Alle materialen, ook sportrolstoelen, zijn hier aanwezig. voor meer informatie zie "Links"

Showdown

Showdown
Showdown, een bijzondere sport, is een heel verrassende balsport voor mensen die goed zien, voor mensen die slecht zien én voor blinden! Hoe kan dat nou? Het geheim is: Show -down speel je op het gehoor! In het hardplastic balletje zitten stalen kogeltjes, die rinkelen als het balletje rolt. Om het voor iedereen gelijk te maken, krijgen beide spelers een blinderingsbril op. Je bent dan puur aangewezen op je gehoor. Dit stelt hoge eisen aan je concentratie en aan je oriëntatie- en reactie vermogen. De spelers hebben een langwerpig batje van hout of kunststof. Er wordt gespeeld op een speciale tafel. De Showdowntafel is 3,66 m bij 1,22 m. De hoeken zijn afgerond. Om de hele tafel heen loopt een 14 centimeter hoge rand. In het midden is bovenop deze rand een dwarsplank geplaatst. Het balletje moet onder deze plank door worden geslagen.

Handbal

Bij GHV Achilles ben je van harte welkom in het G-team. Iedereen met een beperking kan meedoen, of je nu een verstandelijke of een lichamelijke beperking hebt.

Spreekt dit je aan, maak dan kennis met ons team en speel gratis drie proeftrainingen. Tijdens deze trainingen leer je allerlei vaardigheden met bal waarbij het accent ligt op het spelplezier en samen doen. Je hebt alleen sportkleding en sportschoenen nodig.

Aarzel niet en kom langs!

Wil je meer weten of wil je meedoen, download dan de folder/inschrijfkaart of neem contact op met Miranda Oostdam, van GHV Achilles:
miranda.oostdam@gmail.com | tel. 06 23 66 54 26
Helen Groenenberg | 06-28520426

Badminton

Badminton sportaanbieder: NOVOS
Wanneer: vrijdag
Tijd: 19.00-20.00 uur
Locatie: Sporthal van Rappardhal (Wijnkoperstraat 5, 4204 HS Gorinchem)
Beperking: VG
Doelgroep: Volwassenen
Contact: dhr. Lloyd D'Rose, derosen@hotmail.com

Zwemmen Reactiveringszwemmen

Zwemmen Reactiveringszwemmen sportaanbieder: Cariba bad
Wanneer: maandag en donderdag
Tijd: maandag 17.00-18.00 uur en donderdag 11.15-12.15 uur
Locatie: Cariba bad (Bataafsekade 8, 4204 AX Gorinchem)
Beperking: CHZ en LG
Doelgroep: Volwassenen en Senioren
Contact: info@caribabad.nl | T 0183 623 911

Fitness

Fitness sportaanbieder: Rivas
Wanneer: maandag, donderdag en vrijdag
Tijd: maandag en donderdag 15.30 - 16.30 uur en 16.45 - 17.45 uur
vrijdag 13.00 - 14.00 uur en 14.15 - 15.15 uur
Locatie: Het Gasthuis (Banneweg 57, 4204 AA Gorinchem)
Beperking: CHZ en LG
Doelgroep: Senioren