De docu-alert van deze week!

Docu-alerts worden samengesteld en 1 x per week verspreid door Jaap Penninga en Remmelt Kruizinga. In de Docu-alerts bijzondere aandacht voor de VG-sector in brede zin. Lees het docu-alert van deze week.

Emmy den Heijer is ambassadeur voor het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.

Informatie over de Wmo, Jeugdhulp en Werk& Inkomen gemeente Gorinchem vindt u in de Toegangswijzer van de gemeente Gorinchem.

Nuttige informatie:
Op de website van ZorgKeus.nl vindt u info over de zorg en het zorgverzekeringsstelsel, zoals nieuws en wijzigingen in de AWBZ, Wmo, het basispakket, de zorgtoeslag en het eigen risico.
www.zorgkeus.nl/zorgverzekering

Elke trein een toilet

27 april 2022

Beste mensen,

Greetje van Amstel heeft jullie hulp nodig. Al jaren probeert zij om in elke trein een toilet te krijgen. Samen met 'DeGoedeZaak' is zij nu een actie gestart om 'Elke trein een toilet' in de Wet te krijgen.

Het zou veel voor haar betekenen als jullie deze petitie willen tekenen omdat treinen zonder toilet niet toegankelijk zijn voor reizigers met blaas en/of buikproblemen. Deze grote groep mensen met een beperking (een niet-zichtbare handicap) heeft de basisvoorziening van een toilet in de trein nodig om te kunnen reizen met de trein. Zolang de verplichting niet is opgenomen in de wet, zijn zij afhankelijk van de goede wil van concessiehouders en vervoerders.

Greetje: "Als gewone mensen zoals jij en ik samen komen en strijden voor onze idealen, kunnen we voor echte verandering zorgen. Samen kunnen we een heleboel mensen bereiken en zorgen voor een doorbraak rond dit belangrijke onderwerp. Dus ga naar https://actie.degoedezaak.org/petitions/elke-trein-een-toilet en teken de petitie.

En heb je de petitie getekend? Deel hem dan alsjeblieft met jullie netwerk via Twitter/FB/LinkedIn/Instagram zodat nog meer mensen de petitie tekenen."

Bedankt!

Pleeback/ Greetje