De docu-alert van deze week!

Docu-alerts worden samengesteld en 1 x per week verspreid door Jaap Penninga en Remmelt Kruizinga. In de Docu-alerts bijzondere aandacht voor de VG-sector in brede zin.
Herhaalde oproep
Wij zijn op zoek naar een mederedacteur.
Meer daarover leest u in de bijlage.
Wij kijken uit naar de reacties.

Lees het docu-alert van deze week.

Emmy den Heijer is ambassadeur voor het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.

Informatie over de Wmo, Jeugdhulp en Werk& Inkomen gemeente Gorinchem vindt u in de Toegangswijzer van de gemeente Gorinchem.

Nuttige informatie:
Op de website van ZorgKeus.nl vindt u info over de zorg en het zorgverzekeringsstelsel, zoals nieuws en wijzigingen in de AWBZ, Wmo, het basispakket, de zorgtoeslag en het eigen risico.
www.zorgkeus.nl/zorgverzekering

Informatie over vrijwilligersverzekering

27 februari 2018

De gemeente Gorinchem wil dat iedereen onbezorgd vrijwilligerswerk kan doen. Daarom heeft zij voor alle vrijwilligers binnen de gemeente een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer.

Alle vrijwilligers in de gemeente zijn daardoor tijdens het uitvoeren van hun vrijwilligerswerk verzekerd voor ongevallen en wettelijke aansprakelijkheid. Alleen als de claim door het doen of nalaten van een vrijwilliger is ontstaan, is er (een secundaire) dekking op de vrijwilligersverzekering. Het blijft daarom belangrijk dat een organisatie haar vrijwilligers verzekert, zeker omdat een organisatie ook zelf aansprakelijk gesteld kan worden.

Uitgebreide informatie is hier te vinden.

(bron: gemeente Gorinchem)