De docu-alert van deze week!

Docu-alerts worden samengesteld en 1 x per week verspreid door Jaap Penninga en Remmelt Kruizinga. In de Docu-alerts bijzondere aandacht voor de VG-sector in brede zin.
Herhaalde oproep
Wij zijn op zoek naar een mederedacteur.
Meer daarover leest u in de bijlage.
Wij kijken uit naar de reacties.

Lees het docu-alert van deze week.

Emmy den Heijer is ambassadeur voor het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.

Informatie over de Wmo, Jeugdhulp en Werk& Inkomen gemeente Gorinchem vindt u in de Toegangswijzer van de gemeente Gorinchem.

Nuttige informatie:
Op de website van ZorgKeus.nl vindt u info over de zorg en het zorgverzekeringsstelsel, zoals nieuws en wijzigingen in de AWBZ, Wmo, het basispakket, de zorgtoeslag en het eigen risico.
www.zorgkeus.nl/zorgverzekering

Meer Gorcumers kunnen gebruik maken van minimaregelingen

11 januari 2023

In de gemeente Gorinchem kunnen meer inwoners gebruik maken van minimaregelingen. Dit komt doordat de inkomensgrens omhoog gaat van 120% van de bijstandsnorm naar 130% van de bijstandsnorm. Dit heeft de gemeenteraad besloten.

Minimaregelingen zijn regelingen voor extra vergoedingen voor inwoners met een laag inkomen. Bijvoorbeeld voor bijzondere uitgaven, kosten voor sport, culturele activiteiten of uitgaven voor uw kinderen.

Aanvragen minimaregelingen

De verhoging van de inkomensgrens gebeurt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2022. U kunt tot 1 april aanvragen indienen over 2022.

Om welke extra vergoedingen gaat het:

Energietoeslag

  • Regeling chronisch zieken.
  • Regionaal declaratiefonds
  • Individuele inkomenstoeslag
  • Bijdrage duurzame gebruiksgoederen (gezinnen met kinderen)
  • Stichting Leergeld

Huishoudens met een laag inkomen konden in 2022 een energietoeslag krijgen. Dit bedrag is bedoeld om mensen te helpen bij het betalen van de hogere energierekening. U kunt geen energietoeslag meer aanvragen over 2022. Ook in 2023 zal er een energietoeslag zijn. Zodra er meer bekend is over de voorwaarden, de uitbetaling en de aanvraagprocedure, leest u dat op de website van Avres

Voor deze regelingen gelden vermogensgrenzen. Voor meer informatie en het aanvragen van minimaregelingen, kunt u terecht op de website van Avres.

[bron: Gorkums Nieuws, gepubliceerd 11 januari 2023]