De docu-alert van deze week!

Docu-alerts worden samengesteld en 1 x per week verspreid door Jaap Penninga en Remmelt Kruizinga. In de Docu-alerts bijzondere aandacht voor de VG-sector in brede zin.
Herhaalde oproep
Wij zijn op zoek naar een mederedacteur.
Meer daarover leest u in de bijlage.
Wij kijken uit naar de reacties.

Lees het docu-alert van deze week.

Emmy den Heijer is ambassadeur voor het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.

Informatie over de Wmo, Jeugdhulp en Werk& Inkomen gemeente Gorinchem vindt u in de Toegangswijzer van de gemeente Gorinchem.

Nuttige informatie:
Op de website van ZorgKeus.nl vindt u info over de zorg en het zorgverzekeringsstelsel, zoals nieuws en wijzigingen in de AWBZ, Wmo, het basispakket, de zorgtoeslag en het eigen risico.
www.zorgkeus.nl/zorgverzekering

Mensen met een beperking door hoge zorgkosten in de problemen

31 augustus 2021

Uit onderzoek van Ieder(in) blijkt dat mensen met een beperking of chronische aandoening meer zorgkosten hebben dan Nederlanders zonder beperking. Hierdoor komen zij vaker in de financiƫle problemen. Met de nodige gevolgen voor hun bestaanszekerheid, sociale leven en gezondheid. Stichting Gorinchems Platform voor Gehandicaptenbeleid heeft met ervaringsverhalen aan dit onderzoek meegewerkt.

Veel mensen met een beperking hebben door de hoge zorgkosten moeite om rond te komen. Het gevolg is dan ook dat zij bezuinigen op hun boodschappen, kleding en uitjes. Ieder(in) vindt dat het nieuwe kabinet moet kijken naar de stapeling van zorgkosten. Wat moet er gebeuren om mensen te helpen die gebukt gaan onder die zorgkosten? Afschaffen van eigen risico? Het opnieuw invoeren van een goede compensatieregeling? Zo zijn er meer oplossingen te bedenken.

Kijk hier voor meer informatie en de onderzoekspublicatie.

[bron: Ieder(in)]