De docu-alert van deze week!

Docu-alerts worden samengesteld en 1 x per week verspreid door Jaap Penninga en Remmelt Kruizinga. In de Docu-alerts bijzondere aandacht voor de VG-sector in brede zin. Lees het docu-alert van deze week.

Emmy den Heijer is ambassadeur voor het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.

Informatie over de Wmo, Jeugdhulp en Werk& Inkomen gemeente Gorinchem vindt u in de Toegangswijzer van de gemeente Gorinchem.

Nuttige informatie:
Op de website van ZorgKeus.nl vindt u info over de zorg en het zorgverzekeringsstelsel, zoals nieuws en wijzigingen in de AWBZ, Wmo, het basispakket, de zorgtoeslag en het eigen risico.
www.zorgkeus.nl/zorgverzekering

Nieuwe mantelzorgconsulent in Gorinchem

26 juni 2020

Mantelzorgers zijn van grote waarde voor de Gorinchemse samenleving. De zorg voor een zieke of hulpbehoevende naaste is een verantwoordelijke en vaak ook zware taak. De energie en tijd die u hier in steekt gaat aan de gemeente niet ongemerkt voorbij. Als gemeente hebben we dan ook grote waardering voor uw inzet als mantelzorger. En ondersteunen we u graag.

Nieuwe mantelzorgconsulent
Heeft u vragen, wilt u uw verhaal kwijt of uw zorgen delen. Dan bent u bij het Mantelzorgsteunpunt van gemeente Gorinchem aan het juiste adres.
Sinds mei 2020 is Jacqueline Blom-Geluk de nieuwe mantelzorgconsulent. Zij staat alle mantelzorgers, jong en oud, graag te woord.

Waarvoor kunt u terecht bij het Mantelzorgsteunpunt?
Het Mantelzorgsteunpunt is dé centrale plek in Gorinchem waar u terecht kunt voor ondersteuning en advies. Het Mantelzorgsteunpunt werkt nauw samen met de collega’s van het Wmo-loket en Sociaal Team.
U kunt bij het Mantelzorgsteunpunt terecht voor:

  • informatie
  • advies
  • luisterend oor
  • regelen van tijdelijk vervangende zorg
  • ondersteuning bij het vinden van passende zorg Bijeenkomsten

Ook organiseert de gemeente al dan niet in samenwerking met partners regelmatig bijeenkomsten, cursussen en ontspanningsmomenten. Mantelzorgers die bij gemeente Gorinchem geregistreerd staan als mantelzorger, ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Ook ontvangen zij een brief over de jaarlijkse mantelzorgwaardering.

Bent u mantelzorger, maar nog niet als zodanig bij de gemeente bekend? Neemt u dan contact op met het Mantelzorgsteunpunt.

Contact:
T 0183 659 540
mantelzorg@gorinchem.nl
www.gorinchem.nl/mantelzorg

Sinds mei 2020 is Jacqueline Blom-Geluk de nieuwe mantelzorgconsulent. Zij staat alle mantelzorgers, jong en oud, graag te woord. Waarvoor kunt u terecht bij het Mantelzorgsteunpunt?

[bron: Gemeente Gorinchem]