De docu-alert van deze week!

Docu-alerts worden samengesteld en 1 x per week verspreid door Jaap Penninga en Remmelt Kruizinga. In de Docu-alerts bijzondere aandacht voor de VG-sector in brede zin. Lees het docu-alert van deze week.

Emmy den Heijer is ambassadeur voor het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.

Informatie over de Wmo, Jeugdhulp en Werk& Inkomen gemeente Gorinchem vindt u in de Toegangswijzer van de gemeente Gorinchem.

Nuttige informatie:
Op de website van ZorgKeus.nl vindt u info over de zorg en het zorgverzekeringsstelsel, zoals nieuws en wijzigingen in de AWBZ, Wmo, het basispakket, de zorgtoeslag en het eigen risico.
www.zorgkeus.nl/zorgverzekering

U kunt zich weer aanmelden voor het mantelzorgcompliment!

01 juli 2024

Van 1 juli t/m 17 november 2024 is het mantelzorgcompliment weer aan te vragen.

Het compliment, een geldbedrag van 100 euro, is een blijk van waardering voor wat u als mantelzorger doet. U dient dit compliment wel, elk jaar opnieuw, zelf aan te vragen. Dit doet u door het aanvraagformulier hier in te vullen. U kunt het formulier digitaal invullen of downloaden en ingevuld opsturen. De uitbetaling van het mantelzorgcompliment vindt altijd in december plaats.

En verder is in onderstaande nieuwsbrief van alles te lezen over de laatste ontwikkelingen binnen het Mantelzorgsteunpunt. Jacqueline Blom-Geluk, mantelzorgcoördinator, en Danique de Borst, administratief medewerker, brengen u op de hoogte van activiteiten, delen nieuws en proberen uw kennis te vergroten om uw rol als mantelzorger goed te kunnen vervullen.

Vragen of ideeën
Heeft u na het lezen van deze nieuwsbrief vragen, opmerkingen of tips (voor een workshop of training)? Laat het hen weten. Zij kijken graag of en hoe dat georganiseerd kan worden.

Jacqueline Blom-Geluk, mantelzorgcoördinator | Danique de Borst, administratief medewerker| 0183 659 540 | mantelzorg@gorinchem.nl

Lees de nieuwsbrief hier