De docu-alert van deze week!

Docu-alerts worden samengesteld en 1 x per week verspreid door Jaap Penninga en Remmelt Kruizinga. In de Docu-alerts bijzondere aandacht voor de VG-sector in brede zin.
Herhaalde oproep
Wij zijn op zoek naar een mederedacteur.
Meer daarover leest u in de bijlage.
Wij kijken uit naar de reacties.

Lees het docu-alert van deze week.

Emmy den Heijer is ambassadeur voor het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.

Informatie over de Wmo, Jeugdhulp en Werk& Inkomen gemeente Gorinchem vindt u in de Toegangswijzer van de gemeente Gorinchem.

Nuttige informatie:
Op de website van ZorgKeus.nl vindt u info over de zorg en het zorgverzekeringsstelsel, zoals nieuws en wijzigingen in de AWBZ, Wmo, het basispakket, de zorgtoeslag en het eigen risico.
www.zorgkeus.nl/zorgverzekering

Veilig op vakantie

05 augustus 2019

Het is altijd fijn om er lekker even tussenuit te gaan. Of je nu mindervalide bent of niet.

Maar wat moet je doen als mindervalide als je met de auto onderweg bent en pech krijgt? Normaal gesproken moeten alle inzittenden achter de vangrail gaan staan, maar wat nu als je dat niet kunt?

De wegenwacht adviseert in dat geval:

  • lukt het niet om een parkeerplaats of benzine station te bereiken, zet dan de auto op de vluchtstrook , zo dicht mogelijk tegen de vangrail
  • doe uiteraard wel de alarmlichten aan
  • bel de wegenwacht, meldt de plaats waar u staat en leg uit dat er een mindervalide aan boord is die niet achter de vangrail kan gaan staan.

Uw pechmelding krijgt dan van de wegenwacht de hoogste prioriteit. Ook zullen zij , als er matrixborden boven de weg hangen, Rijkswaterstaat informeren en hen vragen om de rijbaan naast de vluchtstrook te markeren met een rood kruis.

Zodra de wegenwacht u dan op gang geholpen heeft, geven zij ook aan Rijkswaterstaat door dat de rijbaan weer vrijgegeven kan worden.

Wij wensen u een fijne , gezonde , veilige en vooral pech vrije vakantie toe.

Jan Roubos, lid Stichting Gorinchems Platform voor Gehandicaptenbeleid (SGPG)