De docu-alert van deze week!

Docu-alerts worden samengesteld en 1 x per week verspreid door Jaap Penninga en Remmelt Kruizinga. In de Docu-alerts bijzondere aandacht voor de VG-sector in brede zin.
Herhaalde oproep
Wij zijn op zoek naar een mederedacteur.
Meer daarover leest u in de bijlage.
Wij kijken uit naar de reacties.

Lees het docu-alert van deze week.

Emmy den Heijer is ambassadeur voor het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.

Informatie over de Wmo, Jeugdhulp en Werk& Inkomen gemeente Gorinchem vindt u in de Toegangswijzer van de gemeente Gorinchem.

Nuttige informatie:
Op de website van ZorgKeus.nl vindt u info over de zorg en het zorgverzekeringsstelsel, zoals nieuws en wijzigingen in de AWBZ, Wmo, het basispakket, de zorgtoeslag en het eigen risico.
www.zorgkeus.nl/zorgverzekering

Verhoog de PGB tarieven en stop de kortdurende indicaties!

30 september 2022

Boodschappen, energierekening, noem maar op, veel kosten blijven maar stijgen. Ieder(in) heeft, ook namens ons – PerSaldo - al 5 noodmaatregelen voorgesteld om de lasten voor mensen met een beperking te verlichten. En het is voor jou belangrijk dat je je zorgverleners houdt. Je moet ze dan wel genoeg kunnen betalen.

Daarom dringen wij bij alle betrokken partijen ook aan op een verhoging van de pgb-tarieven voor zorg en ondersteuning in alle wetten. Het liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk per 1 januari 2023. We houden je via deze nieuwsbrief, onze website en social media op de hoogte.

We hebben 28 september meegewerkt aan de uitzending van de Hofbar over indicaties en PGB tarieven. We zien namelijk dat er steeds meer kortdurende indicaties komen. En dat moet stoppen. Het kost onnodig veel tijd, energie en geld. Klik op de deze linken kijk deze aflevering van de Hofbar terug.